Вести

Пласман на Окружно такмичење из математике

Објављено петак, 02 март 2018

Ученици наше школе постигли су запажене резултате на Општинском такмичењу из математике.

1. Урош Поповић V/1, III место, 43 поена и пласман на Окружно такмичење

2. Анђела Ресимић VII/1, похвала, 38 поена и  пласман на Окружно такмичење

Честитамо!

Новогодишњи пакетићи

Објављено петак, 12 јануар 2018

Деца запослених у ОШ "Свети ђакон Авакум" и ове године добила су новогодишње пакетиће, а програм су припремили ученици четвртог разреда са својом учитељицом Слађаном Јеринић и наравно Деда Мраз.

p1

Дружење

Објављено петак, 12 јануар 2018

Запослени у ОШ "Свети ђакон Авакум" организовали су дружење у просторијама школе, као вид развоја Етоса а поводом дочека Нове године.

d1

d2

Чудесна сеоба птица

Објављено петак, 13 октобар 2017

Премијерно и наша школа ове године у праћењу велике сеобе птица. Предвиђа се да ће ових недеља, милиони птица напустити Европу, кко би одлетели на „зимовање“ у топлу Африку. Дуг је пут који оне прелазе.

Возом смо стигли у Овчарско-Кабларску клисуру, где нас је чекало истраживање кроз три локације на поменутом локалитету. Прва авантура је била вожња катамараном, где нас је испред ТОЧ-а, дочекао Горан Николић, који нас је упутио у лепоте Западне Мораве и клисуре. Након тога смо обишли и стару школу у Овчар Бањи, где нам је господин Зоран Рајичић презентовао изложбу у вези заштите угрожених врста у овом заштићеном добру. Као прави домаћин, по завршеном излагању, организовао је квиз после ког нас је угостио слатким послужењем и течним освежењем.

Опширније: Чудесна сеоба птица

Бициклијада

Објављено петак, 29 септембар 2017

Ученици наше школе учествовали на бициклијади поводом Међународног дана без аутомобила

У петак 22. септембра на бициклијади која је организована поводом Међународног дана без аутомобила учествовало је 13 ученика 7. и 8. разреда ОШ "Свети ђакон Авакум". Ученици су у пратњи наставника Александра Тутуновића и Ивана Рвовића организовано возили од школе до центра Чачка где је уследио старт организоване вожње улицама града. Облачно време и температура од око 15°С нису спречили групу од око 100 бициклиста да покажу да је наш град бициклистички град. Имали су за циљ да скрену пажњу на то да Чачак има највише аутомобила по броју становника у Србији. Само у периоду од 2010. до 2015. године број путничких аутомобила је порастао са 26860 на 29071 (8,2 %).

Опширније: Бициклијада